Zuid-Afrika – 100e geboortedag Nelson Mandela

Vandaag is het precies 100 jaar geleden dat Nelson Mandela werd geboren in Mvezo, Zuid-Afrika. De anti-apartheidsstrijder en voormalige president van Zuid-Afrika overleed op 5 december 2013 in Johannesburg, toen hij 95 was.

In 2009 is de 18e juli door de Verenigde Naties uitgeroepen tot International Nelson Mandela Day. Er zijn vandaag in Zuid-Afrika, maar ook internationaal, verschillende manifestaties, concerten en lezingen (president Barack Obama gaf er gisteren een in Johannesburg).

Voor de Zuid-Afrikaanse vlag: zie de post van 16 december 2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s