Roemenië – Ziua tricolorului (Dag van de vlag)

Sinds 1998 is dit een officiële feestdag in Roemenië. Zoals de naam al doet vermoeden, staat de Roemeense vlag op deze dag centraal. Het refereert aan de omwenteling in 1998, aan de val van het communisme.

Naast uitgebreid vlaghijsen en vlagvertoon worden er ook veel culturele en educatieve bijeenkomsten georganiseerd, waarbij de Roemeense geschiedenis centraal staat. Sommige gewoontes uit de communistische tijd bestaan nog, want een militaire parade in Boekarest is een vast onderdeel van deze dag.

Voor het verhaal achter de vlag: zie de post van 1 december 2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s