Vlissingen 700 (nog 2 weken aftellen)

Vandaag over twee weken is het zover: op donderdag 2 april wordt herdacht dat Vlissingen 700 jaar geleden stadsrechten kreeg. De komende donderdagen gaat dan ook de Vlissingen 700-vlag in top.

De vlag

De vlag van Vlissingen 700 is een logo-vlag op een wit veld: aan de broekingszijde de fles uit het wapen van Vlissingen, daarnaast, langs de bovenzijde Vlissingen in kapitalen en daaronder, nog een paar slagen groter, het getal 700.
De fles is uitgevoerd met afwisselend bonte en witte horizontale strepen, van boven naar beneden: de kroon in geel, en vervolgens blauw, rood, oranje, groen, paars, rood, groen en een gele voet.

De twee kettingen van de fles, die van de kroon naar het midden van de fles lopen zijn in geel uitgevoerd.
De letters hebben een blauwe-groene kleur, de kleur van de zee.

Het logo is in 2014 ontworpen door Renate Zegelink van de Gemeente Vlissingen. Ze heeft heel lang gestoeid met verschillende ontwerpen, totdat ze bij het definitieve logo uitkwam.
Tegen de auteur van dit blog vertelde ze dat ze eerst dacht aan de skyline van Vlissingen, later aan de (eind 15e eeuwse) Gevangentoren. Uiteindelijk beviel het haar allemaal niet. Ze gooide het vervolgens over een heel andere boeg en kwam uit bij het stadswapen, de fles van Vlissingen, maar dan in een nieuw jasje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s